publicat în: Arhivă

Apropiere intre Patriarhia Moscovei si Biserica Romano-Catolica a Spaniei

In aceste zile, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, presedinte al Departamentului Patriarhiei Moscovei pentru Relații Externe Bisericesti (DECR), aflat în Spania, cu binecuvântarea Sanctității Sale Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii, a vizitat Catedrala din Madrid.

Cu aceasta ocazie, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk a fost primit de Juan Antonio Martinez Camino, vicar al Arhiepiscopiei de Madrid. El a vizitat biserica, in care se afla o statuie venerata in mod special, inchinata Maicii Domnului – Almudena.

Mitropolitul Ilarion s-a întâlnit ulterior cu Cardinalul Antonio Maria Rouco Varela, Arhiepiscop de Madrid. Acestia au discutat subiecte de actualitate privind cooperarea între Patriarhia Moscovei și Biserica Romano-Catolică din Spania. Președintele DECR a menționat că aceasta a devenit mai activa în anii în care Arhiepiscopul Varela a prezidat Conferința Episcopala Spaniola. Mitropolitul a subliniat că numărul parohiilor Bisericii Ortodoxe Ruse din Spania a crescut în ultimii ani, menționând complexul parohial al Bisericii Sfanta Maria Magdalena.

Arhiepiscopul Varela i-a vorbit oaspetelui sau despre persecuția împotriva Bisericii Catolice din Spania, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial și despre beatificarea a peste cinci sute de martiri ai credinței, care au suferit în anii 1930 în Spania.

Mai apoi, Mitropolitul Ilarion s-a desplasat in Barcelona.