publicat în: Arhivă

Arhiepiscopul catolic al Ucrainei, despre criza din tara

Cuvintele Osana Intru Cei de Sus, cântate în timpul intrarii triumfale a lui Iisus în Ierusalim, contin o semnificație specială pentru poporul ucrainean, în această perioadă de criză, a spus Arhiepiscopul catolic Sviatoslav Shevchuk, în timpul predicii sale, în Duminica Floriilor.

Liderul Bisericii Greco-Catolice Ucrainene (UGCC) a adăugat că, în timp ce criza din Ucraina continuă să se agraveze, unii pot crede ca au fost părăsiti de Dumnezeu. “Dar nu, El vine la noi, astăzi, El intră în Kiev, care este noul Ierusalim”.

Cuvintele Arhiepiscopului Shevchuk, au venit dupa ce Președintele în exercițiu al Ucrainei, Oleksandr Turchynov, a decis să lanseze o campanie anti-terorista, impotriva separatistilor pro-rusi. Decizia este cel mai recent capitol, într-un conflict care a început cu proteste pașnice, în noiembrie anul trecut, împotriva Președintelui Viktor Ianukovici (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

“Poate că, astăzi, suntem plini de temeri, cand primim diferite mesaje din Ucraina de Est, inclusiv din regiunea Donețk, acolo unde are loc operațiunea anti-terorista… Cât de multa teama este astazi, in natiunea noastra!”.

În acelasi timp, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I emitea, de asemenea, un mesaj la Duminica Floriilor, adresat liderilor civili și Bisericii din Ucraina (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).