Nigeria: Boko Haram continua sa ucida oamenii, ca pe animale

Mai mult de 100 de persoane au fost ucise în regiunea de nord-est a Nigeriei, în cel mai recent val de violențe, comis de grupul islamist Boko Haram.

Într-un interviu pentru Radio Vatican, Arhiepiscopul Ignatie Kaigama din Jos a declarat ca Boko Haram “continuă să ucidă oamenii, ca pe animale”, adăugând: “Nu știu pentru ce motiv. Ei spun că tine de religie, dar ma întreb: Ce fel de religie civilizata ucide oameni fara motiv?”.

“Credem ca nu le place Crestinismul și că aceasta este o lupta împotriva Bisericii”, a continuat el. “Au provocat distrugeri teribile in randul creștinilor si in Biserică”.

“Dar acum, distrugerea lor este fără sens: ei ucid tineri, ucid femei, ucid copii”, a adăugat acesta. “Oricine le apare in cale. Este cumplit… Cine sunt sponsorii lor? Cine ii plătește pentru armele sofisticate pe care le folosesc?”.

El a mai adăugat: “Ma rog la Dumnezeu sa provoace o schimbare in inima lor. Ne rugam, mai ales în această săptămână a Patimilor lui Hristos, ca aceste persoane sa inteleaga ca viața umană este sacră și ca nu ar trebui să o distruga, oricare ar fi motivul”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.