Discurs uimitor al lui David Cameron, la intoarcerea din Ierusalim: avem nevoie de evanghelizare!

Crestinii constituie grupul religios cel mai persecutat din lume, a declarat Primul-Ministru britanic, David Cameron, în timpul recepției sale anuale de Paști.

El a cerut Marii Britanii să joace un rol de lider împotriva persecuției religioase: “extinderea rolului religiei si al organizațiilor religioase în țara, a fost o temă constantă a acestui guvern; sunt sigur că se poate face mai mult pentru a ajuta organizațiile religioase”.

“Astăzi, religia noastră este cea mai persecutată din întreaga lume. Cred că Marea Britanie poate juca un rol de lider în acest sens. Ne-am îndeplinit obligațiile noastre în ceea ce privește ajutorul oferit țărilor din întreaga lume. Suntem văzuti ca o țară care este angajată pe plan internațional. Ar trebui să ne ridicam împotriva persecutarii creștinilor și a altor grupuri religioase, oriunde și ori de câte ori putem, și ar trebui să fim necenzurati în acest sens…”

“Mai am o idee – care nu este o idee nouă, dar cred că este un adevăr, atunci când mă gândesc la provocările cu care se confruntă Bisericile noastre, în țara noastră, și când mă gândesc la provocările cu care se confrunta instituțiile politice în țările noastre – observ o mulțime de similitudini. Amândoua, uneori, pot ajunge sa fie blocate în birocrație; putem vorbi la nesfârșit despre politici și programe și planuri, fără sa explicam ce înseamnă ele intr-adevăr pentru viața oamenilor. Putem ajunge, uneori, obsedati de statistici și de cifre și de măsurarea lucrurilor, iar de fapt, ceea ce ne trebuie mai mult este evanghelizarea”.

Primul-Ministru a mai vorbit despre pelerinajul sau recent la Ierusalim, unde “Mântuitorul nostru S-a nascut si a fost răstignit”, descriindu-l ca “remarcabil” și un “loc extraordinar”. El i-a încurajat, totodata, pe invitati sa “împlineasca legea lui Hristos” și să-si poarte sarcinile unii altora.

Creștinismul rămâne majoritar în Regatul Unit. Cu toate acestea, populația creștină din Anglia și Țara Galilor a scăzut cu patru milioane, între 2001 și 2011. Cei care pretind ca nu ar avea nicio religie, au crescut cu 10%, iar religia musulmană a crescut cu 1,8%.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.