Paste 2014: Patriarhul Serbiei se adreseaza intregii Biserici Ortodoxe

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sârbe, Irineu, a transmis astazi mesajul sau de Paște pentru toți creștinii, mentionand că se roagă în special pentru frații și surorile din Orientul Mijlociu și Ucraina, cu dorința ca rugăciunea lui și sărbătorile de Paști sa lumineze mințile negustorilor urii împotriva Sfintei Ortodoxii – conform agentiei Tanjug.

Patriarhul a transmis salutări speciale fraților și surorilor care sufera in Kosovo-Metohija, care, deși încătușati de non-libertate, lipsiți de drepturile lor și discriminați, sărbătoresc Paștile ca victorie a binelui asupra răului, a vieții asupra morții și a biruinței Invierii lui Hristos asupra forțelor demonice ale întunericului.

“Cu aceeași dragoste în Hristos Cel Inviat, trimit rugaciuni calde, de asemenea, si felicitări tuturor surorilor si fraților nostri din Dalmația, Lika, Kordun, Banija, Slavonia și Baranja”, a spus Patriarhul.

El a transmis tradiționalul salut ortodox “Hristos a înviat!”, credincioșilor Bisericii Ortodoxe Sârbe din Republica Srpska, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru, Slovenia, precum și fostei Republici Iugoslave a Macedoniei, care l-a intemnitat pe nedrept pe Arhiepiscopul Jovan, acesta suferind pentru unitatea Bisericii și puritatea Credinței Ortodoxe.

Toate Bisericile Ortodoxe din întreaga lume sărbătoresc întotdeauna Paștele împreună, demonstrând apartenența lor la dogma creștină ortodoxă.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.