Oficialii chinezi au pus ochii pe bisericile crestine: demolari, daramarea crucilor-

Mai multe biserici dintr-un oraș al provinciei chineze Zhejiang risca sa fie demolate sau “corectate”, în cadrul unei campanii publice locale de “modernizare” a zonei si de stimulare a economiei.

În cadrul campaniei, conform unui raport China Aid, mai multe biserici crestine din orașul Wenzhou au primit notificare că urmeaza sa fie demolate, pentru “incalcarea legilor de planificare”. Altele, au structuri “evidente”, cum ar fi crucile, care trebuie sa fie eliminate.

In ziua de 4 aprilie, conform Release International, angajații guvernamentali au încercat să demoleze un azil de batrani, condus de Biserica Jiangjiaqiao, in zona Yueqing, dar au fost descurajati de către membrii mai in varsta ai bisericii.

O biserică veche de 100 de ani, din aceeași zonă, a primit o notificare oficială că ar fi “ilegală” și ca va fi demolata vineri. Cu toate acestea, alteia, si anume Bisericii Baixiang, i s-a ordonat pe 3 aprilie doar sa-si demoleze cel de-al 4-lea etaj, unde se afla scoala duminicala.

Una dintre cele patru biserici din zona Rui’an, vizate de campania guvernului, a stârnit, insa, o adevarata furtună pe media de socializare, atunci când oficialii locali au acoperit temporar crucea cu o pânză neagră.

Săptămâna trecută, mii de creștini stăteau de pază la Biserica Sanjiang (foto: China Aid), în zona Yongjia, atragand atentia mass-mediei internaționale, după ce oficialii au anunțat că biserica va trebui demolata. Biserica fusese de acord sa permita demolarea unei structuri aflate, de fapt, în spatele clădirii sale principale.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.