Delegatie a Bisericii Ortodoxe Sarbe, in pelerinaj la Ierusalim

Episcopul Teodosije de Raska-Prizren a întreprins un pelerinaj în Țara Sfântă, unde intentioneaza să participe la festivitățile sărbătorii Învierii lui Hristos.

In Sâmbăta lui Lazăr, episcopul a vizitat Betania, unde a slujit cu Patriarhul Teophilos al Ierusalimului, în cadrul Sfintei Liturghii celebrate în biserica construită pe locul casei lui Lazăr.

Dupa-amiaza, episcopul și mai mulți pelerini în orașul sfânt, au participat la procesiunea solemnă de Florii in Ierusalim, în memoria intrarii triumfale a lui Hristos în Vechiul Oras.

În Duminica Floriilor, Episcopul Teodosije a slujit împreună cu Patriarhul Teofil Sfânta Liturghie celebrată în biserica mare a Învierii lui Hristos.

Pelerinajul este organizat în mod tradițional de Agentia ortodoxa “Dobrocinstvo”, a Bisericii Sarbe, cu sediul in Belgrad.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.