Rusia este chemata de Dumnezeu sa fie o Arca a lui Noe

Omenirea merită un nou “Potop”, dar Rusia este chemata sa fie o Arca a lui Noe, a declarat șeful Departamentului pentru Relatii intre Biserică și Societate, Protopopul Vsevolod Chaplin.

Poporului rus, ca si in cazul lui Noe, i s-a cerut să nu lase lumea să se scufunde în păcat, crede protopopul Vsevolod Chaplin.

“În cazul în care se va întâmpla, deodată, ceva de genul Potopului, acesta va fi justificat. Chiar daca Domnul pedepseste prin mâna omului orașele mari, acest lucru este justificat. Dar noi încă mai credem și speram că vremea pocăinței va fi prelungita și un model al învierii spirituale și renasterii unei națiuni vor fi afișate în istorie, înainte de sfârșitul lumii, asa incat, păcatul va fi condamnat, iar oamenilor li se va arata calea spre o altă viață, sfântă”, scrie preotul, într-un articolul publicat în ziarul rusesc Derzhavnaya.

El crede că, astăzi, poporul rus are o astfel de oportunitate.

“Acesta nu este un motiv de aroganță sau de fala, de triumfalism sau de a ne lauda pe noi insine. Acesta reprezinta motivatia pentru o muncă serioasă.

Potrivit acestuia, astăzi, Rusia va trebui să nu precupețeasca niciun efort, pentru a nu-si trăda chemarea ei suprema, “adevărata sa misiune, cu care alții se vor lupta cu siguranță, dupa cum Dumnezeu ne-a poruncit”.

“Dar fără ea, vom fi mereu nefericiti. Îndeplinind aceasta, afirmand adevărul lui Dumnezeu în fiecare domeniu al vieții, de la economie la cultură, vom rămâne credincioși iubirii poporului nostru fata de Hristos, care l-a făcut sa trăiasca o viață adevărată, încercând să rămânem pe drumul care duce de la Ghetsimani, printr-un proces inechitabil și Golgota, spre Lumina Învierii”, scrie părintele Vsevolod.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.