IPS Irineu si PS Emilian Lovisteanul au slujit in Marea Joi in Catedrala din Ramnicu Valcea (foto)

Ieri, 17 aprilie, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, în Sfânta şi Marea Joi, a fost oficiata Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia, de către Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, înconjurat de soborul de preoţi şi diaconi ai catedralei. La Sfânta Liturghie, a luat parte şi Mitropolitul Olteniei, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, locţiitor de Arhiepiscop al Râmnicului.

La finalulul slujbei, Preasfințitul Emilian Lovișteanul a împărtăşit credincioşii prezenţi în număr mare la Sfânta Liturghie.

Răspunsurile liturgice au fost date de către grupul de psalți al Catedralei Arhiepiscopale.

După Sfânta Liturghie, în prezenţa a numeroşi credincioşi din municipiul Râmnicu Vâlcea, Înaltpreasfinţitul Mitropolit Irineu şi Preasfinţitul Emilian Lovişteanul împreună cu un sobor de preoți și diaconi au săvârşit o slujbă de pomenire pentru Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Gherasim.

În Sfânta şi Marea Joi, în toate lăcaşurile de cult din Patriarhia Română se săvârşeşte Liturghia Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia în cadrul căreia are loc scoaterea unui Sfânt Agneţ la Proscomidie care va fi sfinţit la această Liturghie şi va fi uscat şi sfărâmat a treia zi de Paşti la Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur, printr-o rânduială specială. Miridele rezultate sunt folosite ca Împărtăşanie pentru bolnavi, copii şi în situaţii speciale şi sunt păstrate la Sfântul Altar, în Chivotul de pe Sfânta Masă.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.