Denia celor 12 Evanghelii, in Catedrala din Slobozia (foto)

Ieri, Joi, 17 aprilie 2014, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Denia din Marea Vineri sau, mai popular, Denia celor 12 Evanghelii, la Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului” din Slobozia.

Cele 12 Evanghelii au fost citite de Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu şi de ceilalţi preoţi ai Catedralei, textul Sfintelor Evanghelii relatând Patimile, judecata nedreaptă, răstignirea pe cruce, moartea şi îngroparea Mântuitorului Iisus Hristos.

După citirea Evangheliei a V-a, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu şi preoţii Catedralei au purtat Sfânta Cruce până în mijlocul Bisericii, unde va rămâne până în ziua de vineri.

Denia de Joi seara se numeşte „Slujba Sfintelor şi Mântuitoarelor Patimi ale Domnului nostru Iisus Hristos“. Este slujba în care participăm împreună cu Domnul la Sfintele Sale Pătimiri.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a îndemnat credincioşii să nu fie spectatori, ci să participe alături de Mântuitorul Iisus Hristos la sfintele Sale Patimi, să urce împreună dealul Golgotei și alături de Sfânta Născătoare de Dumnezeu și femeile mironosițe să plânga în fața crucii pe care a fost pironit Mântuitorul nostru, de răstignirea Căruia toată creaţia se cutremură. In galeria foto a articolului de fata (www.lacasuriortodoxe.ro), veti putea vedea 15 fotografii de la acest eveniment.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.