publicat în: Arhivă

Negaţionismul este în contradicţie cu învăţăturile Bisericii (Vatican)

Declaraţiile negaţioniste ale Episcopului integrist Richard Williamson, a cărui excomunicarea a fost ridicată de către Papa, “sunt în contradicţie cu învăţăturile Bisericii “catolice şi “inacceptabile”, a declarat luni, ziarul L’Osservatore Romano, al Vaticanului.

Condamnarea antisemitismului “nu poate fi obiectul discuţiei” unui catolic, a subliniat Osservatore Romano.

El a adăugat că declaraţia “Nostra Aetate”, adoptată în 1965 de către Cociliul Vatican II “a marcat un punct de cotitură” în relaţiile dintre Biserica Catolică şi iudaism.

“Recentele declaraţii negaţioniste contrazic această declaraţie şi sunt, prin urmare, grave, regretabile” şi “inacceptabile”, spune editorialul.

Conform jurnalului Vaticanului. “anularea excomunicării celor patru episcopi fundamentalişti din Fraternitatea sarcedotală Sfântul Pius X (FSSPX), anunţată sâmbătă, este în conformitate cu învăţătura acestui conciliu, pentru că preferă “medicamentul milei condamnării”.

L’Osservatore Romano a remarcat faptul că “revocarea excomunicării nu înseamnă însă, “completa comuniune ” şi că “această cale de reconciliere cu traditionaliştii” nu înseamnă încă un punct final “în dureroasa schismă lefevristă.”

Anularea excomunicării lui Richard Williamson, care coincide cu publicarea declaraţiilor lui despre negarea existenţei camerelor de gazare, a provocat o mare tensiune în întreaga lume şi în special în rândul asociaţiilor evreieşti.