Ramnicu Valcea: Sarbatoarea sarbatorilor – Invierea Domnului, 2014 (foto)

La Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea, pe un podium amenajat în aer liber, în noaptea de 19 spre 20 aprilie 2014, slujba de Înviere a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu soborul de preoţi şi diaconi al Catedralei Arhiepiscopale.

Răspunsurile la strană au fost date de către Corala “Sfântul Antim Ivireanul” a Catedralei Arhiepiscopale, condusă de Prof. Marian Cristi Stroe.

În cadrul slujbei de Înviere, Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul a rostit un cuvânt ,făcând referire la Învierea Mântuitorului din morți, dar și la învierea noastră.

Anul acesta, credincioşii vâlceni au avut marea bucurie de a primi lumină din Lumina Sfântă care se aprinde în fiecare an, de Paşte, la Mormântul Domnului nostru Iisus de la Ierusalim.

La această sfântă slujbă, săvârşită în faţa Catedralei Arhiepiscopale, au participat numeroşi credincioşi din municipiul Râmnicu Vâlcea şi din împrejurimi, precum şi reprezentanţi ai oficialităților de stat locale şi centrale.

Lumina Sfântă a fost oferită în deschiderea slujbei de Înviere, la ora 24.00, de către Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, clerului şi credincioşilor prezenţi la Catedrala Arhiepiscopală “Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea. Sfânta Lumină a fost trimisă şi la parohiile și mănăstirile din Arhiepiscopia Râmnicului.

Sărbătoarea Învierii Mântuitorului a continuat cu oficierea, în Catedrala Arhiepiscopală, a Sfintei Liturghii a Sfântului Ioan Gură de Aur.

Învierea Domnului este cea mai mare sărbătoare a creștinilor ortodocși, pe care o numim în cântările Bisericii, sărbătoare a sărbătorilor. In galeria foto a articolului de fata (www.lacasuriortodoxe.ro), veti putea vedea 16 fotografii de la acest eveniment.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.