Suedia: a doua Inviere, intre romani,  la Manastirea ortodoxa din Bredared (foto)

În Duminica Sfintelor Paști, 20 aprilie 2014, Preasfințitul Episcop Macarie al Europei de Nord a săvârșit Vecernia (a doua Înviere), în biserica Mănăstirii ortodoxe suedeze „Sfânta Treime”, din localitatea Bredared, conform informatiilor transmise de corespondenti din cadrul eparhiei, aflati la fata locului.

Din soborul de slujitori, au făcut parte arhimandriții suedezi Dorotei și Gabriel și preoții români Milică Văsuianu din Växjö, Ovidiu-Teodor Băncilă din Jönköping, Alin-Ioan Popa din Sölvesborg și Octavian-Horațiu Mureșan din Borås.

În cadrul acestei slujbe, a fost citită pericopa evanghelică după Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan, capitolul al XX-lea, versetele de la 19 la 25, în limbile: română, suedeză, greacă, latină, ebraică, engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă și finlandeză.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Episcop Macarie a arătat că, citirea Evangheliei Învierii în mai multe limbi, exprimă bucuria adusă de Logosul întrupat tuturor neamurilor care așteptau luminarea. In galeria foto a articolului de fata (www.lacasuriortodoxe.ro), veti putea vedea 7 fotografii de la acest eveniment.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.