Eveniment unic in istoria Romei: doi Papi care traiesc – si doi Papi care sunt facuti sfinti

Papa Benedict al XVI-lea va participa la canonizarea dubla din aceasta duminică, 27 aprilie 2014, a foștilor Papi, Ioan Paul al II-lea și Ioan al XXII-lea, care va fi prezidata de către succesorul său, Papa Francisc, conform anuntului facut de un preot catolic senior, citat de agentia Ansa.

“Roma va vedea un eveniment care nu a mai avut loc niciodata în istoria orașului – doi Papi care trăiesc și doi Papi care sunt sfinți”, a spus Mons, Liberio Andreatta, vice-presedinte al ORP, Opera Romana Pellegrinaggi, un organism al Vaticanului, implicat în cazul canonizarii.

La eveniment vor fi prezente două relicve: un flacon de sânge al Papei Ioan Paul al II-lea, care a fost extras în ultimele zile ale sale, pentru o transfuzie care nu a mai avut loc, și o tichie purtata de Ioan al XXII-lea, pe care el a daruit-o unui copil pacient al spitalului de pediatrie Bambin Gesu, în timpul uneia dintre cele două vizite efectuate acolo, în 1958 și 1962.

Ambele relicve vor fi expuse în timpul dublei canonizari, in 26-27 aprilie, mai informeaza Agentia Ansa.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.