publicat în: Arhivă

Problema Moscheii din Atena continua

Problema Moscheii din Atena continua, ridicarea acesteia fiind amânată de ani de zile.

Lucrarile de ridicare a altarului musulman, au fost blocate din nou, de data aceasta prin manevre politice și apeluri venite din partea unui profesor universitar, a unei asociații culturale și a unui episcop cunoscut drept ultra-conservator, Mitropolitul Serafim de Pireu.

Atena ramane, inca, singura capitala europeana fără un templu musulman, desi numara mai mult de 200.000 de locuitori de religie musulmană.

Astfel, in aceasta perioada, având în vedere următoarele alegeri locale, povestea controversatei moschei a devenit si ea subiect de lupte politice între diferitii candidați pentru funcția de primar al Atenei, complicand si mai mult problema.

Cel mai recent obstacol, dacă mai era nevoie de unul, a aparut din partea Nea Dimokratia (centru-dreapta), prin candidatul Aris Spiliotopoulos, ex-ministru al învățământului public, care a propus organizarea unui referendum local privind construcția templului musulman, chiar dacă el însuși a votat cu “da” (împreună cu alti 197 de parlamentari), atunci când Parlamentul a aprobat proiectul, pe 7 septembrie 2011.