Interdictie la surogat pentru femeile casatorite. Limitarea utilizarii de catre persoane singure

Parintii surogat si avorturile sunt o amenințare majoră, nu numai pentru Rusia, ci pentru omenire in ansamblul ei, acestea ducand la disparitia sa.

Astfel, deputații ruși au pregătit un nou proiect de lege privind mamele-surogat, care include o interzicere a mamelor surogat casatorite, un acord obligatoriu din partea unei comisii medicale speciale și o limitare a utilizării sale de către persoane singure.

Șeful Comitetului Dumei de Stat pentru Femei și Familie, Elena Mizulina, a declarat într-un interviu pentru ziarul Izvestia că nu se urmareste interzicerea surogatului, dar ca este nevoie de mai mult control din partea statului în acest domeniu, datorită numărului mare de probleme pe care procedura le provoacă.

De exemplu, există numeroase cazuri în care un copil născut din mama-surogat este mai târziu refuzat atât de către părinții genetici, cat si de mama surogat. In plus, aceasta a mai amintit unele incurcaturi privind concendiul de sarcina (care dintre mame il va obtine?), protejarea sanatatii si altele.

Astfel, comisia Mizulinei a pregătit un proiect de lege și l-a oferit unei dezbateri publice de amploare, in urma cu o zi. Obiectivul principal al documentului, este introducerea unor limite legale ale metodei și permiterea utilizarii acesteia, doar în situații excepționale, de către cuplurile infertile.

În mod special, noul proiect de lege limitează utilizarea surogatului de către bărbați și femei singure. Asa dupa cum si căsătoria între persoane de același sex este ilegala în Rusia, acest lucru ar însemna, practic, o interdicție la surogat pentru cuplurile de homosexuali.

Mizulina a mai menționat că mamele-surogat sunt în prezent interzise în multe țări, inclusiv Franța și Germania, și chiar mai multe națiuni, cum ar fi Marea Britanie, au interzis mamele-surogat “contra cost”. Cele mai multe țări din lume permit utilizarea acestuia numai de catre cuplurile căsătorite, a mai adaugat ea. Alte tari, cum ar fi Țările de Jos, au interdicții legislative privind publicitatea și promovarea serviciilor mamelor surogat, a mai spus deputatul.

Aceasta actiune este apropiata de poziția Bisericii Ortodoxe Ruse. În octombrie anul trecut, un cleric ortodox de top a criticat surogatul, ca pe “o revoltă împotriva lui Dumnezeu” și un “fascism fericit”, și a declarat că Biserica va milita pentru o interdicție legislativa completa.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.