Intalnire intre Patriarhul Rusiei si Ministrul Afacerilor Externe din Liban

In urma cu doua zile, 24 aprilie 2014, Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii (foto) s-a întâlnit cu Gebran Bassil, Ministru al Afacerilor Externe și Emigranților din Republica Liban.

Intalnirea a avut loc in Lavra Sfintei Treimi și Sfântul Serghie, la ea fiind prezenti si Arhiepiscopul Nifon de Philippopolis, reprezentant al Patriarhiei Antiohiei la Patriarhia Moscovei; Chawki Abou Nassar, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Liban în Federația Rusă, precum și alti oficiali libanezi.

Cu aceasta ocazie, s-au purtat discutii despre situația creștinilor din Liban și din alte țări ale Orientului Mijlociu.

Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill a amintit că Biserica Ortodoxă Rusă se roaga pentru creștinii din Orientul Mijlociu și face apel la diferite foruri internaționale, pentru menținerea prezenței creștine în regiune.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.