Custodele Tarii Sfinte reactioneaza la recentul acord palestinian

In aceste zile, facțiunile palestiniene rivale au ajuns la un acord de reconciliere. Reprezentanții grupului Hamas și partidul Fatah, al Președintelui palestinian Mahmoud Abbas, au anuntat acordul miercuri după-amiază. 23 aprilie 2014.

In conformitate cu termenii acordului, Hamas și Fatah ar forma un guvern de uniune, sub umbrela Organizației pentru Eliberarea Palestinei.

Cu aceasta ocazie, custodele Custodiei Franciscane a Țării Sfinte, Rev. Pierbattista Pizzaballa (foto), a declarat pentru Radio Vatican ca acordul trebuie privit cu grija.

“Am avut un anunț asemănător, de asemenea, în trecut”, a mai spus el, adăugând că, “abia în următoarele zile putem avea o idee despre concretizarea acestui anunț”.

Rev. Pizzaballa a continuat să spună: “Reconcilierea între palestinieni, este foarte importantă dar, în același timp, este important să se păstreze si relațiile între palestinieni și israelieni: negocierile de pace trebuie să continue”, a incheiat el.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.