Biserica Macedoniei le trimite scrisori celorlalte Patriarhii, pentru restabilirea comuniunii

Din surse aflate in strainatate, aflam ca Biserica Ortodoxă Macedoneană (MOC – foto: Arhiepiscopul Stefan de Ohrid si Macedonia), prin Sinodul propriu, a trimis scrisori Patriarhiei Ecumenice, Bisericii Ortodoxe Ruse și Bisericii Ortodoxe Sârbe, prin care isi exprima disponibilitatea de a redeschide negocierile cu privire la restabilirea comuniunii.

Biserica Ortodoxă Sârbă solicita, la randul ei, eliberarea Arhiepiscopului Jovan de Orhid (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), care a fost reținut de către autoritățile macedonene de mai mult timp, ca o condiție majoră pentru modernizarea dialogului pentru unitate canonică.

Biserica Ortodoxa Macedoneana (MOC) nu este recunoscuta de alte Biserici Ortodoxe și este considerata ne-canonica. Singura Biserica Macedoneana canonica este Arhiepiscopia Ortodoxa de Ohrid (în cadrul Bisericii Ortodoxe Sârbe), care este în deplină comuniune cu toate celelalte Biserici Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.