Ucraina: Seful Bisericii Ortodoxe din Belarus s-a adresat agitatorilor

Șeful Bisericii Ortodoxe din Belarus, Mitropolitul Pavel de Minsk și Slutsk, le-a reamintit celor ce agita spiritele în Ucraina, de Judecata de Apoi. Declaratia in cauza a fost făcută de către Mitropolitul Pavel, pentru canalul de televiziune din Belarus, ONT.

“Nu numai ucrainenii se fac vinovați de ceea ce se întâmplă în Ucraina”, a spus el, “ci, de asemenea, si cei care instiga la neliniște în această țară, amestecandu-se cu sprijin financiar, arme și ideologie sunt vinovati intr-o aceeasi masura” – a sugerat mitropolitul.

“Cu totii vor apărea în fața lui Dumnezeu, in Ziua Judecății”, a remarcat șeful Bisericii Ortodoxe din Belarus. “Și, atunci, se va descoperi cine a finanțat, a susținut, a instigat la neliniște și cine a luptat”.

Anterior, înainte de numirea sa în funcția de șef al Bisericii Ortodoxe Belarus, Mitropolitul Pavel a criticat protestele din Rusia, menționând că serviciile de informații din Occident s-au facut responsabile pentru aceasta. De asemenea, el i-a avertizat pe organizatorii așa-numitelor “revoluții”, că Moscova ar putea lua, eventual, măsuri extreme, ca răspuns la presiunea externă.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.