683 de suporteri ai lui Morsi, condamnati la moarte

Un tribunal din Minya, in Egiptul de Sus, a condamnat la moarte, astazi, 683 de susținători ai Președintelui egiptean demis Mohamed Morsi, printre acestia aflandu-se si șeful spiritual al Frăției Musulmane, in prezent interzisa, Mohamed Badie.

Verdictul, care este parte a unui proces în masă, indeptat împotriva a peste 1.200 de susținători ai Frăției, acum va ajunge la autoritatea religioasă supremă a Egiptului, Marele Muftiu, un savant religios senior, pentru aprobare sau respingere.

Cei mai multi dintre inculpați, au fost condamnați în absență.

Procesul în masă, indreptat împotriva a peste 1.200 de susținători ai Președintelui demis, a început pe 22 martie. După două zile, judecătorul a recomandat pedeapsa cu moartea pentru un prim grup de 529 de inculpați, trimitand verdictul catre Marele Muftiu.

Procesul a stârnit proteste internaționale din partea grupurilor pentru drepturile omului, acestea sustinand că încalca legislația internațională privind drepturile omului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.