publicat în: Arhivă

Putin: in zilele noastre, este foarte important ca Biserica Ortodoxa sa-si continue vechile traditii

“Este foarte important ca, în zilele noastre, Biserica Ortodoxă Rusă sa-si continue vechile tradiții de slujire responsabila, ajutandu-i pe oameni sa ajunga la credința, ajutandu-i in viață. Biserica armonizeaza din belsug relațiile inter-etnice și inter-religioase”, sustine Presedintele rus, Vladimir Putin.

Președintele Rusiei si-a mai exprimat, de asemenea, aprecierea fata de Patriarhul Kirill, pentru sprijinul și viziunea comună asupra provocărilor cu care se confruntă această țară, conform unui raport TASS.

“În aceste zile festive, observăm cu plăcere că sarbatoarea Pastelui lui Hristos este cinstita în Rusia, pe scară largă și în mod solemn, si că în fiecare an tot mai mulți oameni incearca sa adere la valorile spirituale și la rădăcinile morale ale Ortodoxiei”, mai sustine acesta.

“Acest lucru se datorează, în mare parte, înțelepciunii Voastre, autoritatii și lucrarii cu adevărat altruiste – în beneficiul Bisericii Ortodoxe Ruse și al întregii Rusii. Aș dori să-mi exprim aprecierea profundă pentru sprijinul și viziunea asupra problemelor cu care se confruntă această țară”.

“Este semnificativ faptul că, sarbatoarea de Pasti din acest an, este cinstita în aceeași zi de către credincioșii ortodocși și de reprezentanții altor confesiuni creștine. Sunt sigur că aceasta va promova coeziunea socială, armonizarea relațiilor inter-religioase, sporirea înțelegerii reciproce între oameni”, a mai spus Putin.