publicat în: Arhivă

Jihadistii din Egipt ameninta firma Pepsi Co

Primul grup jihadist egiptean Ansar al-Bayt Maqdis (“Susținătorii Ierusalimului”), care a susținut atentatele din Cairo din ultimele luni, ameninta in prezent gigantul de renume mondial in bauturi racoritoare, Pepsi.

In aceste zile, grupul cu sediul in Sinai a amenintat că va ataca Pepsi Co, pentru că a permis Ministerului de Interne sa ii foloseasca utilitarele pentru a transporta deținuții, conform unui raport al radioului Vocea Rusiei.

Amenintarea vine dupa ce, in luna martie, pe o înregistrare video apare o dubă a Politiei, pictata cu logo-ul Pepsi, conform agentiei de stiri Al Arabiya.

Filmul arăta cum camionul camuflat, utilizat de obicei pentru transportul deținuților, avea pe el marca tradițională Pepsi.

Cu toate acestea, Pepsi Egipt a anunțat că duba nu aparținea companiei. Mai mult decât atât, aceasta a declarat că societatea nu ar permite ca marca sa sa fie utilizata pe vehicule de stat.

Cu toate acestea, rămâne încă neclar de ce dubele de transport ale Ministerului de Interne s-au “deghizat” în acest fel.

Guvernul egiptean și-a consolidat represiunea asupra grupurilor islamiste, dupa înlăturarea Președintelui Mohammad Mursi, de anul trecut (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), care a fost reprezentantul mișcării radicale islamiste Fratia Musulmana.

Un număr de state din Golf, in frunte cu Arabia Saudită, și urmate rapid de SUA, au desemnat gruparea Ansar al-Bayt Maqdis ca grupare terorista.