Internetul, aparut ca proiect al CIA. Presedintele rus face schimbari drastice

Internetul a apărut ca un proiect al CIA și acest lucru reflecta, totodata, modul în care el a fost elaborat, a amintit Președintele rus Vladimir Putin.

La un forum media, recent, acesta a explicat că tot ceea ce se scrie pe Internet este controlat prin serverele aflate în SUA, conform ziarului Kommersant din Rusia, citat de serviciul specializat in dezvoltarea de site-uri web si softweare NetCreator [https://www.netcreator.ro] .

Putin a declarat, totodata, că va lua măsuri in remanierea serverelor de pe teritoriul rus, care stochează informații de cea mai mare importanță pentru securitatea națională, cum ar fi datele Ministerului Apărării, ale Industriei de Aparare, institutiilor federale și organismelor guvernamentale.

El a spus că, deși platforma web a Rusiei, Yandeks, și mass-media sociala Vkontakte s-au dezvoltat sub influența occidentală, acest lucuru s-ar putea schimba.

Pe data de 22 aprilie 2014, seful Vkontakte, Pavel Durov, a fost indepartat din functie și social media a trecut în mâinile magnatului Alisher Osmanov, care este considerat un apropiat al Guvernului Rus.

Internetul a fost, într-adevăr, dezvoltat pentru prima oară după o cercetare comandata de guvernul american, în anii 1960, și utilizat de către armata americană.

Anunțul Președintelui rus vine pe fondul impasului in relatia Moscovei cu Occidentul, in ce priveste situația din Ucraina, în care ambele părți se spune că s-au folosit de Internet, ca instrument de propagandă, mai informeaza NetCreator [https://www.netcreator.ro] .

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.