Bosnia adopta o lege prin care sa ii trimita pe jihadisti la inchisoare

Bosnia a adoptat o lege care să îi permită să ii trimita pe jihadiști la închisoare și pe cei care îi recruteaza, incepand de ieri, după ce aproximativ 150 de cetățeni s-au alăturat grupurilor islamiste de luptă din Siria.

Camera Superioară a Parlamentului a votat în unanimitate în favoarea proiectului de lege, care prevede că orice cetățean bosniac găsit vinovat pentru alaturarea sa la o organizație militara sau paramilitara străina pentru a lupta în străinătate, se va confrunta cu cel puțin trei ani de închisoare, conform AFP, citat de VoR.

Oricine va fi găsit vinovat de organizarea, pregătirea sau mobilizarea jihadiștilor, se va confrunta cu o pedeapsa cuprinsa între 1 și 10 ani de închisoare.

Deputatul Mirsad Djugum, cel ce a venit cu proiectul de lege, a explicat ca cei care au plecat să lupte în străinătate și s-au întors în Bosnia, fac propaganda acestor forțe și ii incita pe alții să meargă acolo.

Musulmanii din Bosnia, care alcătuiesc 40% din populatia de 3,8 milioane de locuitori, a țării, practică in general o formă moderată a Islamului.

Cu toate acestea, în timpul războiului etnic din 1992-1995, între croați, musulmani și sârbi, un număr mare de voluntari a venit în Bosnia, din națiunile care practică forme extremiste ale acestei religii, mulți dintre ei rămanand aici.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.