Ialomita si Calarasi: Biserica Ortodoxa invita structurile sociale locale la noi parteneriate

Cei prezenți ieri la primul atelier de lucru cu asistenții sociali, din acest an, al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, au propus dezvoltarea de noi parteneriate sociale între structurile din Eparhie și actorii sociali locali, în vederea implementării de noi activități sociale care să vină în sprijinul persoanelor aflate în dificultate din județele Ialomița și Călărași, conform informatiilor oferite pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe de reprezentantul media al Episcopiei, Arhidiaconul Nicusor Silviu Dascalu.

Atelierul de lucru a avut tema „Intervenția socială în cadrul serviciilor sociale acreditate din Episcopia Sloboziei și Călărașilor” si s-a adresat asistenților sociali din cadrul Birourilor de asistență socială ale protopopiatelor din cuprinsul Eparhiei, fiind organizat prin Sectorul special Social-Misionar.

Conform aceleiasi surse, “in cadrul întâlnirii au fost susținute două prezentări, prin intermediul cărora referentul social al Protopopiatului Călărași și asistentul social al Protopopiatului Fetești au făcut cunoscute proiectele, acțiunile și activitățile implementate în cele două protopopiate, cu impact asupra persoanelor aflate în dificultate, acestea reprezentând un model de bună practică care poate fi replicat în toate structurile sociale din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.