Tel Aviv: primul centru pastoral catolic pentru lucratorii migranti din Israel

Cu o Messa (liturghie catolica) Pontificala oficiala, Patriarhul latin Fouad Twal de Ierusalim (foto) a inaugurat primul centru pastoral catolic pentru lucrătorii migranți din Israel, in aceste zile, la Tel Aviv.

Printre cei prezenti, s-au numarat si Nunțiul Apostolic în Israel, Arhiepiscopul Giuseppe Lazzarotto, și ambasadorul Filipine în Israel.

Rev. David Neuhaus, coordonator și inițiator al proiectului pastoral dedicat migranților, a mulțumit organizațiilor de caritate.

El a mai subliniat faptul că Biserica din Țara Sfântă a ajuns, acum, sa fie din ce în ce mai diversificată în compoziția sa.

“Migranții fac ca prezența creștină sa fie una mult mai complexa, deoarece multi dintre acestia provin din Asia, Africa și Europa de Est și traiesc in aceasta societate Israeliano-Evreiasca, vorbitoare de limba evreiasca” – a spus acesta.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.