Dictatura mintii umane se prabuseste: sunt sigur ca elitele occidentale au pierdut deja disputa intelectuala

Elitele occidentale au pierdut deja disputa intelectuală, considera protopopul rus Vsevolod Chaplin.

Șeful Departamentului Sinodal pentru Relatii intre Biserică și Societate, Protopopul Vsevolod Chaplin, este convins că modelul occidental de dezvoltare socială a slăbit in tranșee și disputa intelectuală a elitelor sale cu restul lumii a fost deja pierduta.

“Sunt sigur că elitele occidentale au pierdut deja disputa intelectuală. Da, ele încă au mai multe arme și mai mulți bani decât în ​​alte părți ale lumii, dar pentru faptul ca ele nu pot răspunde cu nimic la întrebarile legate de limitarea dezvoltarii si instituirea unei dominante nedrepte, puternice si economice, au pierdut deja disputa intelectuală”, a spus acesta, pentru postul de radio Ecoul Moscovei.

Potrivit preotului, astăzi, întrebarea care se pune, este: cum mai este posibil ca lumea modernă, societatea modernă sa se mai poata dezvolta în continuare?

Oficialul Bisericii Ortodoxe este convins că vectorul actual al dezvoltarii, cel puțin, care domină în mediul informațional și politic”, și-a dovedit deja problemele maligne la nivel intelectual.

Parintele Vsevolod consideră că dictatura minții umane putrede asupra structurilor moderne care domină lumea, economic și politic, va mai dura doar foarte puțini ani.

“Și, sper că, cel puțin vom fi capabili sa le spunem oamenilor, în liniște și calm: nu ar trebui sa traiti pentru bunăstare materială, pentru dorințe egoiste, pentru păstrarea sănătății, numai pentru această viață pamanteasca, ci sa trăiti, chiar și la nivel de organizare socială, pentru adevărul lui Dumnezeu. Sper că oamenii vor înțelege din ce in ce mai multe”, a spus preotul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.