Urmarile pactului cu Occidentul: Biserica Ortodoxa a Georgiei se lupta cu legea anti-discriminare

Biserica Ortodoxă Georgiană i-a cerut Parlamentului să amâne adoptarea unui proiect de lege anti-discriminare, din motiv că acesta ar poate conține clauze care sa vina în contradicție cu valorile tradiționale ale Georgiei.

Declarația Bisericii, publicata in urma cu o zi, arata ca, daca credincioșii ar accepta proiectul de lege anti-discriminare, aceasta ar insemna o “propagandă și legalizarea unui păcat de moarte”, deoarece include “orientarea sexuala” și “identitatea sexuala” pe lista criteriilor discriminatorii interzise.

Adoptarea legii anti-discriminare este una dintre conditiile pe care Georgia si le-a asumat în cadrul Planului de acțiune pentru liberalizarea vizelor, în scopul acordarii unui regim fără vize, pe termen scurt, de către Uniunea Europeană.

Unii preoți ortodocși din Georgia au mai luat pozitie, anterior, împotriva proiectului de lege anti-discriminare propus (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Dar, declaratia din aceste zile, a Patriarhiei Gerogiene, este prima expresie publică a unei poziții oficiale a Bisericii, pe marginea acestei probleme.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.