Reactii puternice: Homosexualii din Rusia denunţă alegerea unui patriarh “homofob”

O organizaţie de homosexuali ruşi a denunţat, printr-o declaraţie publicată astăzi, alegerea Patriarhului Chiril, descriindu-l ca fiind “homofob” apropiat al guvernului.

“Un om cu convingeri extreme, anti-democratice şi homofobe şi care-şi ascunde opiniile agresive în spatele unei demagogii abile, a preluat funcţia de şef al unei organizaţii religioase extrem de influente”, declară “Gay Rusia”.

“(…) Biserica ortodoxă este folosită des de către Stat, pentru propagandă politică. Această alianţă dubioasă între o putere autoritară şi o biserică agresivă este o ameninţare gravă la adresa libertăţilor civile din Rusia”, se arată în comunicatul de presă.

“Patriarhul Chiril nu este doar un homofob, vădit din plin în cadrul Bisericii Ortodoxe ci, noul lider, face propagandă homofobă inclusiv în mass-media”, afirmă homosexualii.

Parada homosexualilor – „Gay Pride”- care a avut loc la Moscova, în ciuda interdicţiei primăriei, a stârnit acte de violenţă, comise de către tinerii naţionalişti, în 2006 şi 2007.

Primarul Moscovei Iuri Lujkov a calificat la acele momente parada gay, drept “opera a satanei” şi “arma de distrugere în masă” a occidentului faţă de Rusia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.