Ucraina – interventie militara: Obama avertizeaza Rusia

Președintele american Barack Obama a avertizat Rusia că o eventuală intervenție militară rusă in Ucriana o va costa. El a spus ca este profund îngrijorat de rapoartele legate de deplasarea de trupe militare rusești în interiorul țării.

Președintele interimar al Ucrainei a acuzat Rusia de desfășurarea de trupe în regiunea ucraineană a Crimeii și de încercarea de a provoca Kievul la “un conflict armat”.

Primul-Ministru pro-Moscova al Crimeii, a solicitat autorităților ruse ajutor în menținerea păcii în regiune.

“Fac apel la Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, sa ofere asistență în asigurarea păcii și liniștii pe teritoriul Republicii Autonome Crimeea”, a declarat Serhiy Aksyonov, într-un comunicat.

Aksyonov, care a fost numit de către Parlamentul din Crimeea, joi, a spus ca el a preluat controlul asupra Ministerului de interne al Crimeii, forțelor armate, flotei și polițiștilor de frontieră, “pe bază temporară”.

Între timp, au existat rapoarte că toate retelele de comunicatie intre Crimeea și tarile din regiune și restul Ucrainei au fost tăiate, iar Rusia a preluat controlul aeroporturilor din Simferopol și Sevastopol. Conform rapoartelor, pe aeroporturi au aterizat avioane rusești militare de transport, care au desfășurat vehicule blindate și soldați.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.