Situatia din Ucraina: alerta de lupta. Alte miscari politice

Ucraina și-a pus forțele sale armate în alertă completa de luptă, după amenințarea Rusiei cu intervenția militară în țară.

Președintele Putin a motivat hotararea sa de sâmbătă, de utilizare a forțelor militare ruse în Ucraina, cu “situația extraordinară din Ucraina și amenințarea la adresa vieții cetățenilor ruși”, potrivit unui comunicat al mass-mediei din Kremlin. Moțiunea a fost aprobata rapid, printr-un vot unanim, de către Camera Superioară a Parlamentului Rus.

Presedintele interimar al Ucrainei, Oleksandr Turchynov, a anunțat că a emis un ordin de pregatire de lupta, datorită potențialului de agresiune, adăugând că securitatea a fost asigurata la instalațiile nucleare, aeroporturi și alte pozitii strategice.

Primul-Ministru interimar, Arseniy Yatsenyuk, a declarat într-un comunicat că el este convins că Rusia nu va recurge la o intervenție militară, deoarece s-ar declanșa un război și s-ar pune capăt tuturor relațiilor.

Consiliul de Securitate al ONU a organizat o sesiune de urgență, vizavi de aceasta criza, sâmbătă seara, iar NATO a purtat discuții de urgență, ieri, conform rapoartelor BBC News.

Miniștrii de externe ai Uniunii Europene vor discuta astazi despre evenimentele din Ucraina, in cadrul unei întâlniri de urgență, în timp ce șeful politicii externe al UE, Catherine Ashton, va vizita Kievul, miercuri, pentru a continua negocierile privind un pachet de asistență pentru țară.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.