Oslo: Ambasadorul Romaniei in Norvegia, la slujba de intrare in Postul Mare (foto)

Ieri, Preasfințitul Episcop Macarie al Europei de Nord a săvârșit Sfânta Liturghie în parohia românească din Oslo, fiind înconjurat de părintele paroh Marius Alin Țeican și de diaconul Sorin Sîplăcan.

Alături de credincioși, a fost prezent la slujbă Excelența Sa domnul Daniel Ioniță, Ambasadorul României în Regatul Norvegiei.

Cu aceasta ocazie, Preasfințitul Macarie ne-a declarat: “Postul nu este un scop în sine, ci este un mijloc spre unirea noastră cu Hristos”. Acesta s-a mai referit la importanța postului în viața duhovnicească, îndemnându-i pe credincioși să înceapă buna nevoință în urcușul spre Înviere, să-și spovedească păcatele și să se cuminece cu Sfintele Taine.

La finalul Liturghiei, Preasfințitul Macarie a săvârșit Taina Sfântului Botez pruncului David, primul copil în familia unor tineri râvnitori din parohia românească din Oslo.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.