Despre ce au discutat Papa Francisc si Victor Ponta?

Sambata dimineata, Papa Francisc s-a întâlnit cu Primul-Ministru al României, Victor Ponta. Reuniunea privata a durat 20 de minute și nu a existat niciun interpret de fata. “Vorbiti italiană”, a remarcat Francisc, in momentul întâmpinarii oaspetelui său, care a venit împreună cu soția și cu anturajul propriu. Când delegația a fost prezentata Papei, acesta a comentat vizavi de tineretea membrilor ei: “O echipa tanara”.

Întâlnirea a fost cordială și au fost tratate probleme precum familia, educația, libertatea religioasă și salvarea valorilor comune, în spiritul cooperarii fructuoase între Vatican și România, la nivel bilateral și în cadrul comunității internaționale, conform unei declaratii a Vaticanului.

În declarație, se mai menționează si “potențialul Bisericii Catolice, de a contribui la binele comun in cadrul societatii”, acesta adaugand că “au mai fost, de asemenea, discutate anumite aspecte de interes pentru comunitatea catolică din România”.

Atunci când a venit momentul schimbului de cadouri, Primul-Ministru i-a daruit Papei un coș cu produse ecologice din România, un tricou de fotbal cu numele lui Gheorghe Hagi și o icoană comandata de către Patriarhul Daniel al Romaniei.

“El este Pelé al României, sau ar trebui să spun Maradona”, a declarat Primul-Ministru, in momentul inmanarii tricoului de fotbal.

La randul sau, Papa Francisc a oferit medalii și rozarii, fiecărui membru al delegației.

A urmat sedinta foto obișnuita: “Sper să fac ce pot mai bine și să lucrez din greu pentru a realiza obiectivele discutate aici”, a declarat Primul-Ministrul român, înainte de a parasi biblioteca papala.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.