Irak: apel urgent la pace si rugaciune, lansat de Patriarhul caldeean catolic al Babilonului

Arhiepiscopul Louis Sako Raphael I, Patriarhul caldeean catolic al Babilonului, a emis un apel urgent care marcheaza începutul Postului Mare, “prin care a facut apel la rugaciune si post, pentru ca creștinii sa nu părăsească Irakul”.

“Identitatea noastră creștină a avut rădăcini profunde în istoria și geografia Irakului, de 2000 de ani”, a spus Patriarhul Sako, potrivit agenției de știri Fides. “Rădăcinile noastre si resursele noastre se găsesc în țara noastră, iar dacă plecăm, am fi rupti de propriile rădăcini”.

Creștinii din Irak trebuie să “persevereze și să aștepte”, evitand ascultarea “fata de cei care insufla teama” și de cei care, “în diferite moduri, invita sau ii încurajează pe creștinii irakieni să-și abandoneze țara lor”, a spus el.

“Suntem aici, pentru că asa vrea Dumnezeu, și suntem aici, cu ajutorul Harului Lui, pentru a construi punți și a lucra cu frații noștri musulmani și cu surorile noastre in dezvoltarea țării”.

În mesajul său, Patriarhul Sako a mai rostit, de asemenea, rugăciuni pentru Siria, Liban și întreaga regiune, in vederea incetarii tulburărilor.

Este urgent ca “pagina sa fie intoarsa” în Irak, odata cu viitoarele alegeri, a adăugat el, “pentru ca țara să poată reveni la pace și securitate, pentru binele tuturor cetățenilor”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.