Ucraina: Patriarhul Rusiei promite sa faca tot ce poate, in prevenirea uciderii civililor

Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii a promis să facă tot ce poate, pentru “a-i convinge pe cei de la putere sa previna uciderea civililor”.

“Conflictele politice duc la confruntare și dezbinare, inclusiv în rândul oamenilor care împărtășesc aceeași credință. Existența Ucrainei, ca stat integral, este în pericol. Aceste evenimente sunt înrădăcinate în criza politică internă ​​și în incapacitatea forțelor politice de a aborda problemele într-un mod nonviolent.

Turma noastra este formata din oameni de diferite opinii politice și convingeri, inclusiv din cei care stau in laturile opuse ale baricadelor. Biserica nu este de partea niciunui partid, în lupta politică”, a spus Patriarhul, într-un apel adresat Mitropolitului Onufrie de Cernăuți și Bucovina, Locțiitorul Mitropolitului de Kiev, și protopopilor, preoților și fiilor credincioși Bisericii Ortodoxe din Ucraina, în legătură cu situația din tara.

Patriarhul Kirill a mai spus, de asemenea, că va face tot ce poate, pentru a-i convinge pe cei de la putere, sa previna decesele civililor din Ucraina – “un tinut atât de drag inimii mele”.

“Sângele vărsat la Kiev și în alte orașe ucrainene, reprezinta rodul iesit din semințele urii, pe care taberele aflate în conflict au permis ca satan să le semene în inimile lor”.

“Fie ca Dumnezeu să oprească fiecare braț ridicat cu intentia de a provoca durere și suferință, și Dumnezeu să-i binecuvânteze pe toți cei care susțin pacea. Tatal nostru Atotmilostiv poate sa-i opreasca pe frați sa se lupte unul împotriva celuilalt, precum și violența și profanarea sfintelor altare. Trebuie sa nu se mai verse sânge, pe teritoriul ucrainean. Să ne rugam puternic si in comun, pentru aceasta”, a incheiat Patriarhul Kirill.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.