Siria: SUA regreta atacurile islamiste impotriva crestinilor

Statele Unite își exprimă regretul privind amenințările continue împotriva creștinilor și a altor minorități din Siria, care sunt din ce în ce mai vizati de extremiști.

Săptămâna trecută, în Raqqa, Statul Islamic al Irakului și Levantului (ISIL) a anunțat că ii va forța pe creștinii sirieni să se converteasca la Islam, sau sa rămâna creștini, dar sa achite o taxa, ori sa moara (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Aceste condiții scandaloase încalcă drepturile universale ale omului. ISIL a demonstrat, in mod repetat, ca nu respecta viata sirienilor și continuă să comită atrocități împotriva poporului sirian.

Deși ISIL susține că se lupta cu regimul, opresiunea sa si violența fără sens împotriva sirienilor, inclusiv a opoziției siriene moderate, demonstrează că acesta nu lupta pentru altceva, decat pentru impunerea propriei tiranii.

(…)Poporul sirian are o lunga istorie de toleranță și co-existență, dar atât Regimul cat și Isil alimenteaza conflicte sectare, pentru a-si justifica brutalitatea.

Condamnăm cu fermitate aceste abuzuri și îndemnam toate părțile sa protejeze și sa respecte drepturile tuturor sirienilor, indiferent de etnie, sex sau religie.

Departamentul de Stat al SUA

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.