Discutie la intalnirea dintre Patriarhul Kirill al Rusiei si Patriarhul Ecumenic Bartolomeu

In urma cu o zi, la sosirea sa in Istanbul, Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii a fost condus la Patriarhia din Constantinopol, unde s-a întâlnit cu Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic.

Sanctitatea Sa Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului l-a salutat călduros pe Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse, exprimandu-si bucuria pentru participarea Patriarhului Kirill la Reuniunea (Sinaxa) intâistătătorilor și reprezentanților Bisericilor Ortodoxe locale.

“Mulțumesc Sanctitatii Voastre, pentru invitația de a lua parte la reuniune”, a spus Patriarhul Kirill. ”Știți că, în prima săptămână a Postului Mare, avem o disciplina stricta și, în fiecare dimineață și seară, oficiem slujbe în diferite parohii din Moscova. Cu toate acestea, după ce am primit scrisoarea dumneavoastra, m-am decis sa vin aici”.

Patriarhul Bartolomeu a raspus că înțelege regretul turmei credinciosilor din Moscova, pe care aceasta il simte ca urmare a plecării Episcopului Moscovei, observând, în același timp, ca reuniunea întâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe locale va contribui la unitatea Bisericii.

În timpul întâlnirii fraterne, patriarhii au discutat diverse probleme. Conform tradiției ortodoxe a Postului Mare, Patriarhul Bartolomeu și Patriarhul Kirill si-au cerut reciproc iertare și s-au rugat impreuna.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.