Marele Sinod Pan-Ortodox in 2016, in Catedrala Sfanta Irina din Istanbul

Conform informatiilor primite de la Sinaxa Intâistătătorilor Ortodocsi, care se desfasoara in prezent la Istanbul (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), se pare ca decizia organizarii Marelui si Sfantului Sinod Pan-Ortodox în anul 2016 este deja luata.

Pentru aceasta, va urma sa fie infiintata o comisie (/comitet) pregatitoare, care sa se ocupe de toate aspectele necesare organizarii Marelui Sinod. Aceasta va funcționa, de asemenea, ca secretariat al Bisericilor Ortodoxe Rasaritene pentru Marele si Sfantul Sinod.

Patriarhia Ecumenică intentioneaza sa organizeze Marele Sinod al Ortodoxiei in Biserica istorica a Sfintei Irina, cea mai veche Catedrala din Istanbul, dupa Hagia Sophia. Revenim cu amanunte.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.