Siria: contact pierdut, cu maicile rapite din Manastirea Sfanta Tecla – Maaloula

Contactul cu maicile din orașul sirian Maloula, răpite de grupurile armate de opoziție, in orasul din nordul Damascului, Qalamoun, s-a pierdut, conform unei surse apropiate dosarului de negociere.

Sursa a declarat ca este foarte posibil ca maicile sa fi fost transferate din orașul Yabroud.

“Contactul cu maicile a fost intrerupt, de ieri, și, probabil, acestea au fost transferate într-o zonă între Yabroud și frontiera libaneza”, a declarat Agentia France-Presse.

Astfel de contacte au loc, “pentru a determina soarta lor și pentru a le asigura securitatea, iar autoritățile religioase vor emite o declarație în curând despre această problemă umanitară”.

Sursa a subliniat că, dupa ce calugaritele au fost răpite din Mănăstirea Mar Takla din Maloula (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), de către un grup al Frontului al-Nusra, condus de un barbat care isi spunea Abu Malek al-Kuwaiti, au existat contacte cu acesta, in timp ce se aflau retinute într-o casă din Yabroud (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Sursa a mai declarat ca răpitorii au formulat, în această perioadă lungă de negocieri, o serie de cereri, care sunt insa “dificil de indeplinit”, pentru a le elibera pe deținute.

“Printre aceste cerințe, se numara si eliberarea femeilor siriene din închisorile regimului, retragerea armatei siriene din sit-urile religioase creștine, cum ar fi Sidnaya și obținerea unor bunuri, în special a pâinii, în plus față de cerințele militare privind lupta din Yabroud”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.