In Postul Mare: Cum marturisim credinta? V-ar placea Legea Dumnezeiasca, dar se opune poftelor si desfranarii-

“Voi veti marturisi Sfanta noastra Credinta Ortodoxa, daca veti dovedi, cu toata purtarea voastra, ca nu va numarati printre acei ce sunt nemultumiti de Legea Dumnezeiasca, din pricina ca ii impiedica pe ei in patimile si desfranarile lor si asa bucurosi ar trai fara dansa.

Voi veti marturisi Sfanta noastra Credinta Ortodoxa, daca veti dovedi, ca nu va numarati cu acei nenorociti invatati, care isi vadesc desarta intelepciune cu necredinta sau nepasarea lor la lucrurile dumnezeiesti.

Voi veti marturisi Sfanta noastra Credinta Ortodoxa, daca, cu mare bucurie, veti alerga plini de ravna si dragoste, duminica, la Sfanta Liturghie si la toate slujbele cele dumnezeiesti si daca veti dovedi cu vorbele si, mai ales cu faptele intregii voatre vieti, ca Hristos si numai El, este Lumina ce va lumineaza vietile. Ca El este Adevarul la care nadajduiti si Viata ce o cautati.

Asa doar, ati putea-o face si trebuie chiar asa sa fie, daca vreti sa aveti aievea dumnezeiasca virtute a credintei, si asa sa fiti alesii Domnului spre mantuire”.

Extras din Sfantul Serafim de Sarov, pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, de: Pr. Daniel Ivan

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.