In Postul Mare: in cea de-a doua Duminica, in parohia romaneasca din Oslo, Norvegia (foto)

Ieri, in Duminica a II-a din Postul Mare, Preasfințitul Episcop Macarie, al Europei de Nord, s-a aflat în mijlocul românilor din capitala Norvegiei.

Cu o seara inainte, acesta a săvârșit Taina Sfântului Maslu și a spovedit credincioșii din parohia românească din Oslo, iar duminică, 16 martie 2014, a oficiat Liturghia Sfântului Vasile cel Mare, alaturi de părintele paroh Marius Alin Țeican și de diaconul Sorin Sîplăcan.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Macarie s-a referit la semnificația Duminicii a II-a din Postul Mare, închinată Sfântului Ierarh Grigorie Palama, vorbindu-le credincioșilor despre Sfântul Grigorie Palama – Dascălul rugăciunii isihaste – rugăciune prin care se desăvârșesc și se mântuiesc atât monahii, cât și dreptmăritorii creștini.

În următoarele zile Preasfințitul Macarie se va afla în mijlocul preoților și credincioșilor din parohiile românești de pe coasta de vest a Norvegiei, conform informatiilor primite de la reprezentantii media ai Episcopiei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.