Turcia: fosta biserica armeneasca din Korlu – Van, transformata in patul pentru fan

Fosta biserica armenească din satul Korlu, raionul Çatak, in apropiere de Van – o structura istorică aflata in Turcia de astăzi, a ajuns sa fie folosita drept pătul pentru fân, după ce a servit ca scoala o perioada de timp.

Satenii au umplut fosta biserica din satul Korlu cu fân, iarbă, balegar și lemn, dar acestia au apelat, in acelasi timp, la autorități, sa o renoveze.

Tinand cont de cererea sătenilor, reprezentantul pe probleme de cultura și turism din Van, Muzaffer Aktuğ, a declarat ca renovarea ar putea începe in scurt timp.

Biserica istorică a servit ca școală primară timp de cinci ani, neexistand nicio școală în zona, in urma cu 30 de ani. Treizeci și cinci de elevi au invatat in aceasta școală, înainte ca ea sa fie abandonata și transformată într-un pătul pentru fân, de catre săteni.

Satenii au montat o usa de lemn la intrarea in biserica, dar unele părți din cladire sunt pe cale să se prăbușească. Turistii vin in sat sa viziteze biserica, dar ea a fost in cea mai mare parte a timpului neglijata.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.