Rusii au devenit mai credinciosi in ultimii 10 ani

60% dintre rusii intervievati de Centrul Levada cred că oamenii din Rusia au devenit mai credinciosi în ultimii zece ani, în timp ce 27% cred că oamenii au devenit mai puțin credinciosi.

70% dintre respondenti cred că instituția căsătoriei a devenit mai slabă (21% cred că a devenit mai puternică), 71% cred că oamenii au acum mai puțin respect fata de alte persoane (22% cred că oamenii au acum mai mult respect pentru alte persoane), 66% cred ca oamenii respectă mai putin legea (25% cred că o respecta mai mult), iar 55% cred că oamenii sunt acum mai puțin responsabili (32% cred că sunt mult mai responsabili).

48% dintre respondenti cred ca grija pentru cei dezavantajați a scăzut în prezent (35% cred că a crescut).

52% dintre respondenți considera ca simtul cetatenesc al populației a devenit mai slab (34% cred că a devenit mai puternic).

Conform Interfax, sondajul a fost efectuat în 130 de zone populate, din 45 de regiuni ale Rusiei, la sfarsitul lunii trecute. Au fost intervievate 1603 persoane, cu varste de peste 18 ani.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.