Unul din cinci americani sustine ca religia nu joaca un rol important in viata lui

Unul din cinci americani sustine ca religia nu joacă un rol important în viața sa, conform unui nou sondaj de opinie al NBC / WSJ.

21% dintre respondenti au spus că religia “nu este atat de importanta” in viata lor, comparativ cu 16% care sustineau asta in anul 1999. În 1997, 14% dintre americani spuneau că religia nu joaca un rol important în viața lor.

Sondajul a arătat că acesti americani, mai putin credinciosi, sunt in majoritate barbati, cu un venit de peste 75.000 dolari pe an, din zona de nord-est sau de vest, si cu varste de sub 35 de ani.

Mai mult de jumatate dintre americani pun încă un accent deosebit pe credința lor.

13% dintre respondenții noului sondaj au spus că religia este cel mai important aspect al vieții lor, iar 41% au spus că este unul “foarte important”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.