Rusia: Primul cor bisericesc alcatuit din detinuti (foto)

În penitenciarul de barbati 44 Belovo, s-a creat primul cor bisericesc de acest gen, în regiunea Kuzbass, conform serviciului de presă al Arhiepiscopiei Kuzbass. Corul se compune din șase deținuți, care execută pedepse în acest penitenciar.

Inițiativa crearii acestui cor, apartine staretului din biserica închisorii, călugărul Nifon (Pavlyutin). Potrivit preotului, acest cor ii va ajuta atat pe condamnați cat si pe parohienii din zona, fiindca se scapa de nevoia de a invita în mod constant cântăreți de la bisericile din afara penitenciarului.

Corul a inregistrat debutul sau pe 12 februarie. În prezent, corul închisorii pregătește un concert festiv, pentru sarbatoarea viitoare a Pastilor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.