Arhimandritul Zenovie Ghidescu, de la Manastirea Nechit – Neamt, a trecut la Domnul (video)

Arhimandritul Zenovie Ghidescu, de la Mănăstirea nemțeană Nechit, a trecut la Domnul in seara zilei de 18 martie 2014, la varsta de 95 de ani, conform agentiei de stiri oficiale a Patriarhiei Romane, Basilica.

A fost un mare ctitor de lăcașuri sfinte și ziditor de suflete în anii grei ai regimului comunist, după cum a precizat, pentru Radio TRINITAS, Părintele Arhimandrit Timotei Aioanei, Superiorul Așezămintelor românești de la Locurile Sfinte:

„A fost, pentru o lungă perioadă de timp, stareț al Mănăstirii Nechit, stareț al Mănăstirii Horaița și ctitor al multor mănăstiri și biserici din Moldova. În vremea stăreției sale de la Horaița, în perioada 1980-1992, avea în subordine și schiturile Horăicioara, Nechit, Almaș şi, pentru o perioadă de timp, schitul de atunci Cămârzani, din jud. Suceava. A început viața călugărească, la varsta de 15 ani, pășind pragul Mănăstirii Neamț, venind din satul Moldoveni”.

Înmormântarea Arhimandritului Zenovie Ghidescu va avea loc vineri, de la ora 9:30, în cimitirul Mănăstirii Nechit din județul Neamț, conform Basilica [https://www.basilica.ro] .

Pe langa materialul video prezentat in topul articolului de fata, despre Manastirea Nechit, va recomandam si un articol, realizat de Jurnalul National, despre Parintele Arhimandrit Zenovie Ghidescu (click aici) [https://jurnalul.ro/special-jurnalul/reportaje/m-acirc-n-acirc-stirea-nechit-la-rascruce-de-zenovii-136029.html] … din care citam: “A avut o grijă deosebită de pomelnice, de banul văduvei, se lipsea de somn, de mâncare, de odihnă pentru a citi toate pomelnicele. La ora 3:00 el era în picioare! Un om din lumea aceasta, dar cu o trăire de dincolo, sfinţitoare. Ne spunea că preotul este ca un actor pe scena sfinţeniei supreme a lui Dumnezeu. O singură greşeală poate strica tot, poate sminti oamenii”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.