Primul Ministru turc: eradicarea Twitter. Strainatatea va cunoaste puterea Republicii Turcia!

La doar cateva ore dupa ce Primul-Ministru turc a declarat că nu l-ar deranja “eradicarea” Twitter-ului, utilizatorii de Internet au început să experimenteze disfunctionalitati pe scară largă, atunci când încercau să acceseze rețeaua socială, conform NetCreator [https://www.netcreator.ro] , care citeaza radioul Vocea Rusiei. Furia a izbuncnit on-line, tipic spațiului cibernetic modern.

Primul-Ministrul turc, Recep Tayyip Erdogan, a promis, în primul rând, sa închida reteaua Twitter, in cadrul unui miting de campanie, joi, în orașul Bursa.

“In prezent, există un ordin judecătoresc. Twitter, mwitter, vom eradica totul”, a declarat Erdogan , folosind o expresie turceasca de batjocorire a numelui site-ului de social networking.

“Comunitatea internațională va spune una-alta, dar nu mă interesează niciun pic. Ea va vedea puterea Republicii Turcia. Asta nu are nimic de-a face cu libertatea de informare. Libertatea nu invadează intimitatea cuiva”, a adăugat Erdogan.

La câteva ore mai târziu, Premierul a lansat o declarație acuzând managementul Twitter ca ignora hotărârile judecătorești de eliminare a link-urilor web.

“Accesul la Twitter poate fi blocat în ultimă instanță, pentru a evita tratamentul nedrept asupra cetățenilor noștri, în caz de o continuare a acestei ignoranțe a hotărârilor judecătorești”.

Este interesant faptul că Guvernul Turc a lucrat, de asemenea, in blocarea scurgerilor de informații care apareau pe social media, legate de o anchetă de corupție care ii implică pe patru foști miniștri din cabinetul lui Erdogan și, evident, pe Premierul însuși, conform VoR, care citeaza CNN.

Erdogan susține că ancheta este un “complot de lovitură de stat”, iar acuzațiile aduse nu sunt nimic altceva decât calomnii, mai informeaza NetCreator [https://www.netcreator.ro] .

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.