Antologie: Biserica Ortodoxa in Lumea Araba 700-1700

O antologie publicata recent, “Biserica Ortodoxă in Lumea Arabă 700-1700: Antologie de Resurse”, reprezinta o introducere cuprinzătoare in primul mileniu al Ortodoxiei vorbitoare de limba araba, fiind accesibila pentru vorbitorii de limba engleza.

Publicata de Northern Illinois University Press, cartea este opera a doi cercetători ortodocși, Samuel Noble, un candidat la doctorat în studii religioase al Universitatii Yale, și Alexander Treiger, profesor asociat in cadrul Departamentului de Clasici si Program în Studii Religioase, la Universitatea Dalhousie, din Halifax, Noua Scotie.

Noble explică faptul că “…în istoriografia occidentală a Creștinismului, Orientul Mijlociu crestin arab este tratat numai periferic”.

Cartea include, printre altele: apologia secolului al 8-lea pentru Credința Creștină; o lucrare de Theodore Abu Qurra despre caracteristicile adevăratei religii; o dispută intre monahul Avraam de Tiberias cu musulmanii; viețile sfinților și martirilor mai puțin cunoscuti; poezia devoțională a lui Sulayman al-Ghazzi; un tratat despre preoție, de Agathon din Homs; Scrisoare către un prieten musulman, de Pavel al Antiohiei; note nepublicate și corespondența diplomatică a Patriarhului Macarie; istoria Bisericii Ortodoxe din Imperiul Otoman, sud-estul Europei și Rusiei; si altele.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.