Prima manastire din Ingusetia: Noul Sinai – in mijlocul unei populatii 100% islamice

Sfântul Sinod al Bisericii Ruse, în sesiunea de miercuri (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), a aprobat initiativa Episcopului de Mahacikala si Grozny, Varlaam, de a deschide Manastirea Noul Sinai, în Ordzhonikidzevskaya (Sleptsovskaya), în Ingușetia.

Episcopul Varlaam este numit stareț al mănăstirii – singura din Eparhia Makhachkala, care a fost înființată la sfârșitul anului 2012. Această eparhie funcționează nu numai în Ingușetia, ci de asemenea, în Daghestan și Cecenia.

Mănăstirea se afla intr-o regiune cu aproape 100% populație musulmană, pornidn de la fundarea Bisericii episcopale Acoperamantul Maicii Domnului din Ordzhonikidzevskaya, careia deja i-a fost realizata infrastructura, conform Patriarhiei Moscovei.

Manastirea a fost numita “Manastirea Noul Sinai” și continuă tradițiile călugărilor din Sinai, care se bucurau de garanții de securitate în timpul secolelor 14, conform așa-numitului Firman al lui Mohammed. Potrivit acestui document, considerat a fi scris de către fondatorul Islamului, creștinii sunt protejati “împotriva oricărui inamic”, și oricine încearcă “să-i forțeze la supunere, sau le va alunga episcopii și va expulza călugării din mănăstirile lor, le va distruge lacasurile de rugăciune” va fi declarat “un sperjur în fața lui Allah și un rebel înaintea profetului”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.